miercuri, 7 august 2013

Dispariţia religiei

Psihologul Nigel Barber sustine ca peste cativa ani religia va disparea, iar oamenii credinciosi vor fi o minoritate, in cele mai multe tari.

Nigel Barber este autorul cartii “De ce ateismul va inlocui religia”, studiu bazat pe cercetarea credintelor din 137 de tari.
Potrivit psihologului, pana in anul 2041, religia practic va disparea, credinta urmand sa fie inlocuita cu interesul pentru proprietati.
El spune ca in tarile mai dezvoltate creste numarul ateilor. In timp, credinciosii vor deveni o minoritate, ateii vor forma majoritatea, iar aceasta transformare va avea loc in jurul anului 2041, in cele mai multe tari.
Pe masura ce creste bunastarea materiala a locuitorilor unei tari, scade numarul persoanelor religioase, scrie Daily Mail.
Asfel, daca banii vor satisface nevoile oamenilor, ei nu vor mai simti nevoia sa ceara ajutorul unei forte supranaturale.
Si educatia va contribui la scaderea influentei religiei, crede Barber. El da ca exemplu tari prospere, unde cei mai multi locuitori sunt atei, precum Japonia si Suedia.
Potrivit lui Barber, religia ofera un beneficiu emotional, in situatiile in care oamenii se confrunta cu probleme dificile.
“Religia a evoluat pentru ca stramosii nostri sa poata face fata anxietatii si nesigurantei zilei de maine. Acum, in tarile unde oamenii sunt mai siguri de situatia lor financiara si duc o viata decenta, religia este in declin”, spune el.
Retelele de socializare, competitiile sportive si divertismentul inlocuiesc treptat aceasta veche necesitate afectiva a omului.
 
Sursa: Daily Mail

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu