duminică, 28 iulie 2013

Concurs de manuscrise CARTEA ROMÂNEASCĂ

Planul pentru prima jumatate a anului 2013 este definitivat. Ca urmare nu mai primim manuscrise spre evaluare.
entru anul 2014, puteti trimite manuscrisul in urmatoarele conditii, incepind cu data de 15 octombrie 2013 sau pentru Concursul de debut, începând cu data de 1 septembrie a.c.:
Cum se face o oferta de publicare la Editura Cartea Romaneasca?

Daca doriti sa publicati la Editura Cartea Romaneasca trebuie sa respectati urmatoarele reguli:
 
1. Daca nu ati debutat inca, trebuie sa participati la Concursul anual de Debut, organizat de editura (vezi Regulamentul concursului, mai jos).
2. Daca ati debutat deja, puteti propune editurii manuscrisul dumneavoastra, print/ CD sau atasat unui e-mail,caracter Times New Romancorp 12, cu paginile numerotate si cuprins. Textul nu va fi tehnoredactat sau in format PDF.
3. Manuscrisul va fi insotit de: o scurta prezentare a cartii (1/2 fila), un CV literar, date de contact, referinte critice – dosar de presa – la volumele anterioare, posibile recomandari.
4. Manuscrisele si materialele de prezentare vor fi atasate unui e-mail sau vor fi aduse la sediul editurii – print sau CD. Adresa: Uniunea Scriitorilor din România, Calea Victoriei nr. 133, intrarea prin strada Sfintii Voievozi nr. 61, etaj 2, sector I, Bucureşti, tel.: 021/319.65.99.
5. Raspunsul va fi primit in maximum 45 de zile, telefonic sau pe e-mail. In cazul unui raspuns negativ, manuscrisele printate/CD se ridica personal, de la sediu, in termen de 30 de zile de la primirea raspunsului.
6. Nu se accepta manuscrise fara diactrice.
7. Editura nu accepta subventii de la autori.

Regulamentul Concursului de debut:

Editura Cartea Romaneasca organizeaza concursul anual de debut, editia 2013, cuprinzind urmatoarele sectiuni (editia 2012 s-a incheiat pe 31 decembrie 2012):
– Poezie
– Proza
– Critica si istorie literara

Manuscrisele participante la concurs vor fi atasate unui e-mail, creat cu aceasta ocazie. Adresa de e-mail poate fi motto-ul volumului, un fragment din motto sau titlul cartii. Exemplu: orazero@yahoo.com etc. Mailul si manuscrisul nu vor contine numele concurentului – cazul contrar duce la descalificare. De asemenea, manuscrisele nu pot fi trimise prin posta, ci doar depuse direct la sediul editurii – Calea Victoriei nr. 133, intrarea prin strada Sfintii Voievozi nr. 61, etaj 2 – intre 1 septembrie 2013 si 15 decembrie 2013 (data postei).
Plicul va purta mentiunea „Pentru concursul de debut al Editurii Cartea Romaneasca” si va fi specificata sectiunea la care participa.
Pe plic, nu va fi inscris numele expeditorului, in locul acestuia se va scrie un motto. In interior, se va introduce un al doilea plic sigilat – va contine CV-ul autorului si date de contact – cu acelasi motto.
Manuscrisele trebuie sa aiba: cele de poezie, minimum 50 de pagini, cele de proza/ critica literara/istorie literara, minimum 150.000 de semne.
Lucrarile declarate cistigatoare vor fi publicate. Sint acceptate si manuscrise ale autorilor care au fost inclusi anterior in antologii sau au publicat in volume colective.
Premiul consta in publicarea volumului.
Manuscrisele nepublicate nu se inapoiaza.
Relatii suplimentare por fi obtinute la telefon 021/319.65.99 sau prin email la adresa: ecr@cartearomaneasca.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu